Місце голосування на виборах в Раду вже змінили 27 тисяч осіб: 542 з АРК і Севастополя

Життя

Cтаном на 30 червня 2019 року тимчасово змінили місце голосування на дострокових виборах до Верховної Ради 26 778 українців.

Відповідні дані вказані на сайті Держреєстру виборців, пише Центр журналістських розслідувань.

Тимчасово змінили місце голосування 433 мешканці Автономної Республіки Крим і 109 мешканців Севастополя, 6 858 жителів Донецької області і 3 743 Луганської області.

Центральна виборча комісія України спростила процедуру тимчасової зміни місця голосування. Тепер процедура не передбачає подачу документів (копій документів), що підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування. Для цього потрібні тільки паспорт і заява.

Змінити місце голосування для участі у позачергових виборах до Верховної Ради можна до 15 липня.

  • Центральна виборча комісія спростила процедуру тимчасової зміни місця голосування. Тепер процедура не передбачає подачу документів (копій документів), що підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування, потрібні тільки паспорт і заяву.
  • Центральна виборча комісія скасувала норму, за якою для зміни місця голосування треба було подавати документи, що підтверджують необхідність такої зміни. У відділенні ведення Державного реєстру виборців достатньо буде пред’явити лише паспорт.

  • Позачергові вибори до парламенту призначені на 21 липня.