На стіні Херсонської міськради з’явився напис до річниці нападу на Катерину Гандзюк

Життя

В річницу нападу на активістку, радницу міського голови Херсона Катерину Гандзюк на стіні Херсонської міськради з’явився напис «Убивці Каті Гандзюк будуть покарані». 

Про це повідомили активісти на сторінці Facebook «Хто замовив Катю Гандзюк?», пише Центр журналістських розслідувань.

«Рік з дня нападу на Катю Гандзюк. На стіні міськради в Херсоні проступив напис. Так і буде. Ми не зліземо», – повідомили активісти.

  • 31 липня 2018 року на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Її облили концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку було госпіталізовано з хімічним опіком.
  • 4 листопада Гандзюк померла в київській лікарні, де вона лікувалася після нападу. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на завершений злочин – по п.4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).
  • П’ятеро нападників на херсонську активістку Катерину Гандздюк, включаючи організатора і виконавців, пішли на угоду зі слідством і визнали себе винними.
  • Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоди зі слідством п’ятьох фігурантів справи вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк — Сергія Торбіна, Микити Грабчука, Віктора Горбунова, В’ячеслава Вишневського, Володимира Васяновича.
  • Фігурант справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігор Павловський не порушив умов запобіжного заходу, відвідавши футбольний матч, повідомив 30 липня прес-секретар Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко. Він зазначив, що Павловський, який 28 липня відвідав футбольний матч в Одесі, не порушував умов запобіжного заходу. Лисенко пояснив, що термін запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, обраний Павловському, закінчився, а прокурори не стали подавати клопотання про продовження дії запобіжного заходу у зв’язку зі станом його здоров’я.