Путіна і його друзів відмовилися штрафувати за їзду на мотоциклі без шолома в Криму

Життя

«ГИБДД Севастополя» не штрафуватиме президента РФ Володимира Путіна за їзду на мотоциклі без шолома.

Про це повідомив юрист з Владивостока Максим Чихун, пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на vashgorod.ru.

Як йдеться у відповіді, глава РФ нічого не порушив, «так як в святкові дні діє особливий режим дорожнього руху».

«Під час проведення протокольних заходів, спортивних змагань, військових парадів «дорожній рух» повністю знімається (забороняється)». Тому норми правил на учасників протокольних заходів не поширюються», – йдеться в повідомленні.

«У відношенні безпосередньо президента діє стаття, яка забороняє заводити кримінальні та адміністративні справи. Але ця стаття не поширюється на інших учасників, які спільно здійснюють з ним руху: глава Севастополя, глава Криму і байкери «Нічних вовків», – заявив Чихун виданню Сібірь.Реаліі.

Він також зазначив, що збирається оскаржувати відповідь «ГИБДД Севастополя», і впевнений, а закону повинні дотримуватися всі жителі країни, незалежно від їх статусу.

  • 10 серпня Путін став гостем байк-шоу мотоклубу «Нічні вовки» «Тінь Вавилона». Глава РФ приїхав до окупованого Севастополь за кермом мотоцикла «Урал». За ним на пасажирському сидінні сидів «т.в.о. губернатора» Севастополя Михайло Развожаев, а в колясці – «глава Криму» Сергій Аксьонов.
  • Український МЗС висловив рішучий протест у зв’язку з черговим неузгодженим з Україною відвідуванням президентом РФ Володимиром Путіним окупованого Криму.