У РФ зіткнулися в небі два Су-34

Життя

З вини пілотів в РФ два винищувачі-бомбардувальники Су-34 зіткнулися в небі над Липецької областю.

Про це повідомило ТАСС джерело в силових структурах регіону, пише Центр журналістських розслідувань.

«Зіткнення в Липецькій області двох літаків сталося з вини пілотів, зараз в подробиці аварії розбирається спеціальна комісія, яка, зокрема, буде встановлювати ступінь вини кожного з екіпажів (екіпаж одного Су-34 складається з командира і штурмана)», – сказав співрозмовник агентства .

Він додав, що те, що сталося оцінюється як серйозний авіаційний інцидент. «Один з літаків пошкоджений дуже серйозно і буде відновлюватися силами промисловості. Другий літак пошкоджений в меншій мірі, можливо його відновлення на аеродромі базування», – сказав співрозмовник агентства, зазначивши, що «льотчикам, можливо, доведеться відшкодовувати завдані збитки».

Два Су-34 зіткнулися через втрату візуального контакту. Ведучий вдарив веденого краєм крила в кабіну, при спробі відвернути літаки зіткнулися ще раз. При цьому в двигун однієї з машин потрапили уламки.

Екіпажі винищувачів-бомбардувальників після інциденту змогли посадити обидва літаки на аеродром.

  • РФ відпрацює вторгнення в Україну на навчаннях «Кавказ» у 2020 році. А потужне угруповання військ в окупованому Криму дозволяє Росії проводити операції взагалі у всьому регіоні Чорного моря, засоби ППО досягають нашої території майже до Києва, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.