Звільнені українські політв’язні зустрілися з послами західних країн

Життя
Фото: Саша Романцова

Звільнені з полону РФ українські політв’язні зустрілися з послами західних країн.

Про це повідомив глава «Об’єднання родичів політв’язнів Кремля» Ігор Котелянець.

У зустрічі, яка проходила в посольстві Великобританії в Україні, взяли участь Володимир Балух, Едем Бекіров, Євген Панов, Роман Сущенко, Олексій Сізоновіч, Микола Карпюк, Артур Панов. І близько двох десятків послів країн, які підтримували українців в ув’язненні.

«Головний посил звільнених наших до країн-друзів – продовжувати боротьбу за свободу й інших українських політв’язнів Кремля. Ще біля сотні наших громадян продоажують сидіти у застінках путінського режиму. Санкції, публічні вимоги, підтримка сімей політв’язнів і забезпечення адвокатської допомоги бранцям – всю цю допомогу ми отримували від розвинених країн протягом цих років. І сподіваємося, що ця лінія тиску на Росію, а також допомоги Україні – продовжиться у зовнішній політиці країн-друзів», – пише Котелянець.

Нагадаємо:

  • 7 вересня у київському міжнародному аеропорту «Бориспіль» зустріли українських політв’язнів і військовополонених моряків ВМСУ, яких доставили з Росії в результаті обміну утримуваних осіб між Україною та РФ.
  • Офіс президента України опублікував список українців, які повернулися на батьківщину в суботу, 7 вересня, в рамках взаємного звільнення України і РФ утримуваних осіб.
  • В рамках масштабного обміну Україна видала РФ 35 осіб.