«Україні не потрібна капітуляція»: під Єлисейським палацом мітингують ветерани бойових дій на Донбасі

Життя

У Парижі під Єлисейським палацом, де сьогодні відбудеться зустріч лідерів «нормандської четвірки» (України, Росії, Франції та Німеччини) в «нормандському форматі», мітингують ветерани бойових дій на Донбасі.

Трансляцію веде телеканал «НАШ».

«Ми хочемо ще раз заявити всьому світу, що Україні не потрібна капітуляція. Ніяких амністій ​​для терористів, ніяких виборів до отримання контролю над кордоном, ніяких народних міліцій і пораженських розведень», – заявив один з учасників мітингу.

Учасники акції заявили, що прилетіли в Париж за власні гроші.

У неділю на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція опозиційних сил «Червоні лінії для Зе!» перед зустріччю «нормандської четвірки». Також кілька сотень активістів розбили наметове містечко під Офісом президента і провели ніч на Банковій.

Нагадаємо:

  • 9 грудня лідери країн «нормандської четвірки»: президент України Володимир Зеленський, президент РФ Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель, проведуть зустріч у Парижі.
  • Міністр закордонних справ Вадим Пристайко підтвердив, що «червоними лініями» для України є зміни до Конституції в частині про «особливий статус», вибори на Донбасі до виведення російських військ і отримання контролю над кордоном.
  • Також очікується, що на «нормандському саміті» обговорять питання транзиту російського газу через Україну в Європу.