В Італії від коронавіруса померла ще одна українка

Життя
Фото: ZUMA PRESS/DPA/EUROPA PRESS

19 березня в Італії померла від коронавіруса громадянка України. Це вже друга жертва Covid-2019 серед української громади в Італії.

Про це заявила речник Міністерства закордонних справ Катерина Зеленко та директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, пише «Українська правда» і Радіо Свобода.

«19 березня у медичному закладі на території провінції Бергамо (Італія) внаслідок захворювання COVID-19 померла громадянка України 1958 року народження. Наші консули встановили зв’язок з родичами померлої громадянки і надають необхідне сприяння», – розповіла Зеленко.

«На жаль, інформація підтверджується. Вчора у лікарні міста Романо ді Ломбардія (провінція Бергамо) від коронавірусу померла громадянка України 1958 р.н», – сказав Погорельцев.

Він уточнив, що зв’язок з лікарнею наразі встановили, а родичів померлої поінформували.

Як повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, померла українка Галина родом з Львівщини, вона жила в містечку Романо ді Ломбардія, в провінції Бергамо.

13 березня в італійській лікарні померла громадянка України Раїса Малишева (1954 року народження), у якої виявили коронавірус COVID-19. Жінка працювала на законних підставах в місті Ровато провінції Брешія. Її госпіталізували з підозрою на коронавірус, діагноз підтвердився, жінка кілька днів перебувала в реанімації у дуже тяжкому стані.

  • Станом на 10:00 20 березня в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні. Коронавірусна хвороба зафіксована: Чернівецька область – 15 випадків (1 летальний), Житомирська область – 2 випадки (1 летальний), Київська область – 2 випадки, Донецька область – 1 випадок, Дніпропетровська область – 2 випадки, Івано-Франківська область – 1 випадок (летальний), м. Київ – 3 випадки Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями.
  • Упродовж 19 березня до Центру громадського здоров’я надійшло 56 підозр на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 316 повідомлень про підозру на COVID-19. Станом на ранок 20 березня 2020 року у світі зареєстровано 244 523 випадки захворювання COVID-19, з них 10 030 закінчились смертю, водночас 86 031 особа одужала; за межами Китаю зафіксовано 163 324 випадки.
  • МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.