Пенсіонерам в Україні доплатять тричі

Життя
пенсий

В Україні пенсії будуть тричі підвищуватися навесні: індексація виплат, одноразова допомога і доплата за віком.

Як повідомили в Міністерстві соцполітики, у квітні понад 10 млн українських пенсіонерів отримають обіцяну доплату через введення карантину в Україні – 1 тис гривень.

У травні додадуть по 500 грн до щомісячних виплат тим пенсіонерам, кому 80 років і більше. Таких в Україні близько 1,5 мільйона.

Індексацію трудових пенсій з урахуванням інфляції і рівня середньої зарплати також обіцяють провести в травні.

Карантин ніяк не позначиться на нарахуванні пенсій і соціальних виплат переселенцям: людям не треба робити ніяких додаткових дій, пенсії і соціальні допомоги будуть нараховуватися автоматично і в повному обсязі: ці кошти можна буде вільно отримати по закінченні карантину, або ж користуватися банківською карткою – безготівковими коштами, банківські карти в жодному разі не будуть блокуватися,  заявив віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Нагадаємо:

  • 5 березня новий прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця року пенсії проїндексують. 6 березня новий міністр соцполітики Лазебная сказала, що пенсії українцям в 2020 році повинні підвищитися на 11%.
  • 18 березня віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що карантин ніяк не позначиться на нарахуванні пенсій і соціальних виплат переселенцям: людям не треба робити ніяких додаткових дій, пенсії і соціальні допомоги будуть нараховуватися автоматично і в повному обсязі: ці кошти можна буде вільно отримати по закінченні карантину, або ж користуватися банківською карткою – безготівковими коштами, банківські карти в жодному разі не будуть блокуватися.