Підвищення захворюваності коронавірусом в рази у Києві очікується через 2-3 тижні – головлікар Олександрівської лікарні

Життя
Фото: Людмила Антоненко, Facebook

Підвищення захворюваності коронавірусом в рази у Києві очікується через 2-3 тижні.

Про це написала головлікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко у Facebook.

«Ми відстежуємо новини України та світу, бачимо не надто відповідальну поведінку співвітчизників, тому, як не прикро, очікуємо підвищення захворюваності в рази через 2-3 тижні.
Будьте обачні!», – заявила вона.

Також Антоненко розповіла про етапи перебігу COVID-19 у пацієнтів.

«За нашими власними спостереженнями, як зазначають завідувачки інфекційних відділень Мінова Людмила Володимирівна та Гайнутдінова Тетяна Ельдарівна, у пацієнтів здебільшого спостерігається двохвильовий перебіг хвороби: спочатку підвищується температура тіла, що триває 2-3 доби, потім відбувається покращення стану до 4-х діб, після чого з’являється кашель, а пневмонія розвивається не раніше 5-7 доби захворювання. Хворих турбує сухий кашель, болі в горлі, виражений астено-вегетативний синдром. При рентгенографії не завжди наявні зміни, а на КТ легенів діагностується пневмонія. Частіше пневмонія двобічна, полісегментарна. Особлива група ризику – пацієнти з цукровим діабетом, гіпертонічною хворобою, надлишковою вагою».

  • За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 2 квітня в Україні 804 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 20 летальних, 13 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 135 нових випадків.