Коронавірус може поширюватися на відстань до 4 метрів — дослідження

Життя

Коронавірус SARS-CoV-2 може поширюватися на відстань до 4 метрів від зараженої людини.

Про це йдеться у дослідженні китайських вчених з Академії військово-медичних наук Пекіна, повідомляє hromadske з посиланням на видання The Express.

Згідно з дослідженням, коронавірус може поширюватися на відстань, що вдвічі більше загальноприйнятих правил соціального дистанціювання.

Китайські вчені досліджували зразки поверхні й повітря з відділення інтенсивної терапії та відділення COVID-19 в одній з лікарень Уханя, де почався спалах. За їхніми даними, висока концентрація коронавірусу протягом кількох годин містилася в повітрі на відстані до 4 метрів від хворих.

Водночас, за даними дослідження, концентрація коронавірусу в 4 метрах від джерела «не завжди була заразною». Крім того, вчені припускають, що більша кількість хворих медиків на нижніх поверхах лікарні пояснюється тим, що вірус осідає під дією гравітації.

У багатьох країнах на сьогодні діють норми соціального дистанціювання в межах 1,5-2 метра. Тобто людям радять дотримуватися такої дистанції один від одного, щоб зупинити пандемію коронавірусу.

  • В Україні на 12 квітня зафіксовано 2777 випадків коронавірусної хвороби, 83 людини померли. За добу зафіксовано 266 нових випадків COVID-19.