Мерія Києва виділить 30 млн гривень з резервного фонду для постраждалих від вибуху багатоповерхівки

Життя
Фото: dsns.gov.ua

Мерія Києва виділить 30 млн гривень з резервного фонду для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких у Дарницькому районі стався вибух.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на брифінгу.

За його словами, сьогодні вранці він був на нараді у прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і запропонував варіант, щоб кошти на житло для постраждалих навпіл виділив уряд і мерія Києва: «Прем’єр пообіцяв розглянути можливість допомоги від держави».

За словами мера, рятувальники вже добу працюють на місці події: «Розбирають завали, шукають людей, які могли там залишитися. На всіх поверхах будинку встановили укріплювальні балки, щоб будівля не обвалилася».

Кличко уточнив, що в інтернат переселили 56 мешканців будинку, їх забезпечили всім необхідним. Також він заявив, що найближчим часом мерія Києва надасть матеріальну допомогу постраждалим і родичам загиблих.

Нагадаємо:

  • 21 червня близько 10:00 в Києві у Дарницькому районі у жилому масиві Позняки стався вибух у 10-типоверховому житловому будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, наслідок якого загинуло щонайменше дві людини. За попередньою інформацією, стався вибух газу в одній із квартир. Внаслідок вибуху сталося руйнування четвертого, п’ятого, шостого, сьомого та восьмого поверхів будинку.