В Україні з математики розпочалася основна сесія ЗНО

Життя
Фото: hromadske

В Україні 25 червня стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Перший іспит абітурієнти складають із математики.

Як повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти, на ЗНО з математики зареєструвалися 186 072 людини, для яких виділили 795 пунктів тестування. До пунктів тестування пропускали з 9:50 до 10:50.

Через епідемію коронавірусу в Україні на вході всім учасникам вимірювали температуру тіла. А в аудиторіях буде по 15 учасників, між ними буде дистанція не менше 1-2 метрів.

Фото: hromadske

Далі відбудуться тестування з:

української мови та літератури — 30 червня;
фізики — 2 липня;
іспанської, німецької, французької мов — 6 липня;
англійської мови — 7 липня;
історії України — 9 липня;
біології — 13 липня;
географії — 15 липня;
хімії — 17 липня.

Для учасників, які з поважних причин не зможуть взяти участь в основній сесії ЗНО, проведуть додаткову сесію. Для цього їм потрібно протягом 5 днів після тестування з певного предмета подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Раніше абітурієнтів із західних областей, які постраждали від негоди, закликали не наражати себе на небезпеку та скласти ЗНО у додатковій сесії.

Законопроєкт №3734, ініційований президентом України Володимиром Зеленським, про внесення змін до закону України «Про вищу освіту», зареєстровано у Верховній Раді. Законопроєкт передбачає, що випускники шкіл з окупованої території України зможуть вступати до вишів без зовнішнього незалежного оцінювання, водночас ідеться про всі виші країни.

Як повідомлялось, абітурієнти з тимчасово окупованих Росією територій Донбасу і Крим можуть вступити в українські заклади вищої освіти (ЗВО) за спрощеною процедурою без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Зокрема, випускники можуть вступати за спрощеною процедурою до 91 університету, на базі яких діють освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». 

Нагадаємо:

  • Міністерство освіти науки України ухвалило рішення про терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2020 році. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня. До 4 червня на інформаційних сторінках будуть розміщені запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня.