Близько 3 тисяч абітурієнтів здають ЗНО з іноземних мов

Життя
Фото: poltava.to

Сьогодні, 6 липня, відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з іспанської, німецької, французької мов. Тести складатимуть близько 3 тисяч абітурієнтів.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

«Майже 3 тисячі абітурієнтів протягом 150 хвилин виконуватимуть завдання сертифікаційних робіт з іспанської, німецької, французької мов», – йдеться в повідомленні.

Допуск учасників до пункту почнеться о 9:50 і триватиме до 10:50. У запрошенні-перепустці вказується проміжок часу, в який учасникам ЗНО рекомендується прибути в пункт тестування та пройти процедуру допуску.

Вхід учасників до пунктів проведення ЗНО буде дозволений лише за наявності:

оригіналу сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання,
паспорта або іншого документа, серія (за наявності) та номер якого зазначені в сертифікаті;
запрошення-перепустки для участі в ЗНО, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.
В УЦОЯО нагадали, що учасник не буде допущений до пункту проведення ЗНО в разі неможливості пред’явлення документів, а також через запізнення.

Загальна кількість завдань роботи – 59. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання, – 72.

Наступне ЗНО з англійської мови відбудеться 7 липня.

  • Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) попередив про шахраїв, які продають в інтернеті нібито відповіді на тести зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).
  • Міністерство освіти науки України ухвалило рішення про терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2020 році. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня. До 4 червня на інформаційних сторінках будуть розміщені запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня.
  • Верховна Рада прийняла запропонований президентом Володимиром Зеленським проект закону, який дозволяє дітям з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму вступати до вузів України без здачі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).