10 країн відкрили в’їзд для українців, але краще не їхати без необхідності – МЗС

Життя

Свої кордони для громадян України відкрили Албанія, Велика Британія, Словенія, США, Сербія, Туреччина, Єгипет, Чорногорія, Хорватія і Мексика.

Про це сказано у відповіді Міністерства закордонних справ на запит «Суспільного».

У відомстві нагадали, що кожна країна періодично переглядає дозвіл на поїздки, зокрема, на основі постійного моніторингу рівня захворюваності COVID-19 в Україні, умов взаємності тощо. Також кожна держава запроваджує свої умови при в’їзді іноземців.

Українці можуть ознайомитися з правилами на інтерактивній карті або онлайн-сервісі від ЄС. Водночас в МЗС закликали громадян утриматися від поїздок за кордон без гострої потреби, а при ухваленні рішення орієнтуватися на актуальні дані Всесвітньої організації охорони здоров’я про поширення COVID-19 у світі.

  • 4 липня громадян України, які прилетіли до Греції з Києва, затримали в аеропорту Афін.
  • Всього затримали 17 українців: 15 дорослих і двох дітей. Вони їхали з метою туризму, хтось на лікування, а хтось – у відрядження.
  • Українка Анна Левківська розповіла, що направлялася на навчання до Парижа з пересадкою в Афінах, проте їй заборонили в’їзд до Греції.
  • 6 липня у МЗС повідомили, що студентці дозволили в’їхати до країни, а решта українців повернуться додому орієнтовно 7 липня. Поки вони перебувають в ізоляторі на території поліційного відділку аеропорту Афін.