Іспанський архітектор підрахував кількість учасників недільних акцій в Мінську

Життя
Фото: RFE/RL

Іспанський архітектор Давид Мансо проаналізував фото мітингів 16 серпня у Мінську за допомогою програми Autocad.

Про це повідомляє BBC.

Він розділив зайняте протестувальниками місце за щільністю людей: 2 людини, 1 людина і 0,25 людини на квадратний метр. В результаті у нього вийшло, що акція біля стели «Мінськ – місто-герой» зібрала 127,3 тисяч осіб. А мітинг Олександра Лукашенка на площі Незалежності – 12,7 тис. осіб.

Мансо цікавиться протестами через сімейні причини: його дружина родом з Білорусі.

 

У Білорусі багатотисячні колони демонстрантів вийшли 16 серпня на акції протесту.

Нагадаємо:

  • Вибори президента в Білорусі супроводжувались серйозними порушеннями свободи слова і прав журналістів з боку силовиків.
  • Міністри закордонних справ Литви, Польщі та України закликали владу Білорусі утриматися від застосування сили та звільнити всіх затриманих в ніч після президентських виборів.
  • Держдепартамент США закликав владу Білорусі поважати права білорусів на участь в мирних зібраннях і утримуватися від застосування сили, а також звільнити незаконно затриманих демонстрантів.
  • Євросоюз не визнає результатів президентських виборів у Білорусі й починає роботу над запровадженням санкцій за фальсифікацію виборів та насильство щодо протестувальників. Україна загалом поділяє позицію, висловлену ЄС щодо цих виборів.
  • ЦВК Білорусі оголосила остаточні підсумки виборів і оголосив переможцем Олександра Лукашенка, який, згідно з офіційними даними, отримав 80,1% голосів виборців. Головна опонентка чинного президента Світлана Тіхановська, яка, за даними ЦВК, отримала 10,1% голосів, заявила про свою перемогу і закликала створити координаційний комітет для передачі влади в країні, а також організувати мирні протести 15 і 16 серпня.