У Києві вшанували пам’ять однієї з лідерів опору тоталітарній системі, правозахисниці, художниці з Ялти Алли Горської

Життя

На Берковецькому кладовищі в Києві 28 листопада вшанували пам’ять дисидентки, правозахисниці і художниці Алли Горської (1929-1970), яка народилася в Ялті.

Про це повідомив член Крайової ради українців Криму Андрій Іванець.

«50 років тому було вбито одного з лідерів спротиву тоталітарній системі, правозахисницю, художницю Аллу Олександрівну Горську (1929, Ялта – 1970)», – зазначив він.

28 листопада в 11:00 на Берковецькому кладовищі в Києві відбулися заходи, присвячені 50-й річниці від дня вбивства Алли Горської, а також заходи із вшанування пам’яті захисника України – «кіборга» Олександра Балкового (1975-2016), який народився в Алушті.

28 вересня в Києві представники української громади Криму оголосили про відновлення діяльності Крайової ради українців Криму.

  • Про відновлення процесу національної самоорганізації українців Криму, розпочатого 1918 року Першим конгресом українських організацій Криму та продовженого 1992 року Всекримським конгресом українців, дивіться в програмі «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 27 листопада 2020 року – розповідають Андрій Іванець та Андрій Щекун, представники Крайової Ради українців Криму.