Четверо засуджених у Лівії моряків із судна Captain Khayyam повернулися в Україну

Життя

Четверо українських моряків – членів екіпажу танкера Captain Khayyam, який був затриманий у територіальних водах Лівії в 2016 році, повернулися в Україну.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

«Україна повертає своїх! ‪Вітаю наших хлопців із поверненням на Батьківщину! Моряки Є.Морарь, В.Тостоган, О.Войнеровський, П.Чайка нарешті зустрілися з своїми рідними, яких не бачили майже 5 років», – написав Боднар.

Він наголосив, що дострокове звільнення з в’язниці Лівії українських моряків – це результат спільних зусиль ОПУ, МЗС, МВС та допомоги турецьких партнерів. 

7 січня пресслужба президента України повідомила, що на батьківщину повертаються члени екіпажу танкера Captain Khayyam, який був затриманий у територіальних водах Лівії 13 лютого 2016 року: моряки Євген Морар, Володимир Тостоган, Олег Войнеровський і Павло Чайка.

  • Чотирьох українців та інших членів екіпажу танкера Captain Khayyam в грудні 2017 року лівійський суд засудив до п’яти років ув’язнення.
  • Оскільки двоє українських моряків мають проблеми зі здоров’ям, представники України неодноразово порушували перед лівійською стороною питання їхнього звільнення з гуманітарних міркувань.