Пошуки моряків із затонулого біля берегів Туреччини судна Arvin тривають – МЗС України

Життя
Судно Arvin Фото: vesselfinder.com

Біля берегів Туреччини тривають пошуки п’ятьох моряків із затонулого судна Arvin. Раніше врятованих громадян України незабаром випишуть із лікарні.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Пошуки п’ятьох моряків із судна Arvin тривають. У місце операції вирушили вертольоти Берегової охорони та ВМС Туреччини. Врятовані українці почуваються добре, сьогодні можуть бути виписані з лікарні. Посольство України в Туреччині надає сприяння для їхнього повернення в Україну», – написав Ніколенко в Twitter.

Як повідомлялося, близько 13:00 неділі, за повідомленням морської рятувальної служби Туреччини, в Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин затонув теплохід Arvin. На борту перебували 12 членів екіпажу, з них два громадянина РФ. Пізніше російському «Інтерфаксу» повідомили в Росморрічфлоті, що судновласник затонулого біля берегів Туреччини судна – українська компанія Arvin Shipping LTD.

До турецького порту Бартин судно прийшло з грузинського порту Поті, наступним портом суднозаходу був визначений Бургас (Болгарія).

Стало відомо про п’ятьох врятованих українців. Усіх їх госпіталізували, їхній стан оцінено як задовільний. Посольство України в Туреччині уточнило імена врятованих членів екіпажу із затонулого судна Arvin: Геннадій Кравченко, Владислав Затерка, Олександр Перкати, Віталій Мережко та Віталій Качур.

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга написав у Twitter, що турецькі органи надають врятованим морякам необхідну медичну допомогу.

У Чорному морі біля узбережжя Туреччини 17 січня затонув суховантаж Arvin (IMO: 8874316, прапор Палау), який належить українській компанії Arvin Shipping LTD. Турецьким рятувальникам вдалося врятувати шістьох членів команди, знайдені тіла двох загиблих. Екіпаж судна – громадяни України і Росії.

Як повідомили агентству Інтерфакс у Росморречфлоті, з дванадцяти членів екіпажу затонулого судна Arvin двоє – громадяни Росії.

За інформацією Регістра судноплавства України, судно Arvin ходило під прапором Республіки Палау, судновласник – зареєстрована в Одесі українська компанія Arvin Shipping LTD, оператор судна – ТОВ «Тесоро Марін» (Tesoro Marine LLC).

До 2014 року суховантаж перебував в Російському міжнародному реєстрі суден.

За даними порталу Vesselfinder, суховантаж Arvin (тип Волго-Балт, проект 2-95А/R) побудований в 1975 році, до 1992 року ходив під російським прапором.

Нагадаємо:

  • 7 січня 2019 року в Чорному морі біля узбережжя Туреччини під час шторму розломилось навпіл та затонуло судно VOLGO BALT 214 (IMO: 8841644) під прапором Панами з вантажем вугілля, яке в 2014-15 рр. заходило в закриті Україною порти окупованого Криму. Капітан та старпом судна – громадяни Азейбарджану, решта 11 моряків – громадяни України. Внаслідок катастрофи загинули капітан, старпом та ще четверо членів екіпажу. Семеро моряків врятовані береговою охороною Туреччини та доправлені у лікарню міста Самсун.