В Україні працюючим пенсіонерам перерахували пенсії

Життя
пенсий
Фото: Главком

В Україні працюючим пенсіонерам перерахували пенсії. Середній розмір підвищення склав 193,32 грн. У червні буде виплачена вже підвищена пенсія плюс відповідна доплата за квітень і травень.

Пенсійний фонд України підвів підсумки перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам від 1 квітня 2021 року.

Перерахунок проводився для громадян, які відповідали двом умовам:

– після призначення пенсії або попереднього перерахунку офіційно працювали (з отриманням страхового стажу) протягом, як мінімум 24 місяців;
– після призначення або попереднього перерахунку пройшло більше двох років (критерій страхового стажу протягом 24 місяців не застосовується).

Підвищення отримали 313 000 осіб або 49,5% пенсінеров, які підпали під перегляд.

Кабмін України скасував обов’язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з 1 вересня, як це раніше було закріплено в постанові уряду №277 від 29 березня 2021 року. Поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних допомог через Укрпошту буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року.

Нагадаємо:

  • 29 березня 2021 року Кабмін прийняв постанову «Про додаткові заходи щодо організації виплати та доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів в межах України», згідно з яким в Україні з 1 вересня 2021 року планується виплата пенсій на банківську картку, тому доставка пенсій додому буде здійснюватися тільки для маломобільних категорій, зокрема, особам з інвалідністю I групи, тим, хто старше 80 років і тим, хто за висновком ЛКК (лікарсько-консультативної комісії) потребує стороннього догляду.
  • Укрпошта буде доставляти пенсії у ті населені пункти, де з об’єктивних причин не можна перевести на отримання виплат через банківські картки. Етапність наступна: великі міста, міста з населенням 100 тисяч і більше. У тих населених пунтках, де густота не дозволяє, наприклад, мати банківське відділення або мати щонайменше банкомат, звичайно, там пенсія буде привозитись через пошту, як і було.