Зеленський анонсував запуск загальнонаціональної програми «Здорова Україна»

Життя

Президент України Володимир Зеленський заявив про запуск загальнонаціональної програми президента «Здорова Україна», яка націлена на збільшення тривалості життя населення в країні.

«Ми починаємо загальнонаціональну програму президента «Здорова Україна». Вона розроблена багатьма спеціалістами, Офісом президента спільно з трьома міністерствами… Програма направлена на всі вікові категорії і групи нашого населення і націлена на досягнення однієї головної мети, яка одним реченням звучить так: українці мають жити довше», – заявив Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Здорова Україна».

За словами президента, цифри, що відображають середню тривалість життя в Україні, «нині невтішні».

«В Україні середня тривалість життя становить 72 роки. За цим показником ми посідаємо 115-те місце у світі. Але найстрашніше тут не рейтинги, а те, що чисельність населення України зменшується кожного року. Щоб зрозуміти цю загрозу, достатньо порахувати, скільки нас буде через 10-20 чи 50 років, якщо ми не змінимо цю ситуацію кардинально», – сказав президент.

Він додав, що «в Україні здоров’я та активний спосіб життя мають бути популярні і стати невід’ємною частиною життя всього суспільства».

За його словами, першою складовою програми «Здорова Україна» має стати модель здорової школи.

«Це вісім компонентів задля зміцнення здоров’я та імунітету всіх учнів і усіх шкіл по всій Україні. Це реформа шкільного харчування, нове шкільне меню, яке одночасно корисне і смачне, популяризація спортивних секцій, нові онлайн-застосунки, нова концепція уроків фізкультури і ще багато іншого, що з раннього дитинства має робити наших дітей здоровими», – наголосив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні будуть повні медичні обстеження кожні два роки для українців старше 55 років. А для деяких категорій – щорічно.

Як повідомлялося, раніше на сайті президента був опублікований указ Зеленського про підвищення зарплат медикам. Вирішити це питання доручили Кабміну.