У Токіо офіційно стартують Олімпійські ігри. Карту перемалювали: межа між Кримом і Україною зникла

Життя
Олимпийские игры

Відкладені Олімпійські ігри в Токіо офіційно стартують 23 липня з церемонії відкриття з обмеженим доступом. Місто продовжує боротися зі сплеском випадків захворювання COVID-19.

Церемонія офіційного початку ігор запланована на 20:00 за місцевим часом (14:00 за Києвом). Організатори не оприлюднили подробиці шоу, але повідомили, що на Олімпійському стадіоні місткістю: 68 000 будуть присутні тільки близько 950 осіб, в тому числі лише 15 світових лідерів.

Два тижні тому організатори вирішили повністю заборонити глядачам відвідувати заходи після того, як в Токіо оголосили нове надзвичайний стан. Іноземцям більшою мірою також буде закритий доступ.

На офіційному сайті Олімпіади-2020 в Токіо виправили карту світу, на якій Крим був відділений від України кордоном. Тепер кордону немає.

У четвер користувачі помітили, що на сайті Олімпіади в розділі «Розклад і результати» в нижньому правому куті є спливаюче вікно під назвою Olympics Cheer Zone, в якому намальована карта світу з Кримом, відокремленим від України кордоном.

Міністерство закордонних справ доручило посольствам України в Швейцарії та Японії розібратися в цій ситуації.

Надвечір віконце Olympics Cheer Zone взагалі зникло з сайту, а в п’ятницю з’явилося знову, але вже з правильною картою України.

При цьому в соцмережах ігор немає ні вибачень, ні взагалі будь-якої інформації про інцидент.