Ощадбанк почав давати кредити без будь-якої застави

Життя
Ощадбанк
Відділення Ощадбанку у Слов'янську Донецької області Фото: oschadbank.ua

Ощадбанк почав давати деяким своїм клієнтам кредити без застави. Банк видає бланкові кредити малим і середнім агропідприємствам, які займаються рослинництвом.

Про це пише пресслужба Ощадбанку.

Бланковий кредит – це кредит, який видається банком без будь-якої застави. Причому банк може позичити досить велику суму. Такі кредити зазвичай видаються лише постійним клієнтам, які мають бездоганну кредитну історію. Сам факт видачі такого кредиту свідчить про виняткову довіру банку до свого клієнта.

«З огляду на запити наших агрокліентов, ми доповнили продуктову лінійку бланковим кредитом. Фокус робимо на підприємствах, які займаються рослинництвом. Таких клієнтів у нас переважна більшість», – розповіла директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку Наталя Буткова-Вітвіцька.

У банку розповіли, що клієнти тепер мають можливість поповнити свої оборотні кошти без будь-якого матеріального забезпечення отриманої позики. Максимальна сума, яку дають агропідприємствам в борг на таких умовах, становить 3 мільйони гривень. Згодом є можливість підвищити її до 5 мільйонів – в тому випадку, якщо Ощадбанк є єдиним банком, в якому обслуговується це підприємство.

Є також ще два критерії, якими повинен задовольняти позичальник. Обсяг його виручки повинен становити до 200 млн в рік, а тривалість діяльності в аграрній сфері не менше 5 років.

Термін, на який Ощадбанк видає такий бланковий кредит, становить два роки.

Ощадбанк на період карантину вирішив не блокувати прострочені карти внутрішньо переміщених осіб (ВПО) за тарифним пакетом «Мій рахунок». Отримати оновлену карту можна у відділенні Ощадбанку, але в разі, якщо немає можливості її забрати, то переселенці можуть і далі користуватися старою картою, термін дії якої вже закінчився.

У відділеннях Ощадбанку знаходиться близько 150 тисяч перевипущених карток внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які замість прострочених не можуть забрати пенсіонери з непідконтрольних Україні територій Донбасу через закриті КПВВ на лінії розмежування.

Як повідомлялося, Ощадбанк продовжив до 1 липня 2021 року дію платіжних банківських карток внутрішньо переміщених осіб за тарифним пакетом «Мій рахунок», у яких термін дії закінчується під час карантину. Якщо переселенець не зміг забрати нову картку в відділенні, то він може і далі знімати кошти та розраховуватися старої карткою до 1 липня 2021 року.

Нагадаємо:

  • Ощадбанк роз’яснив, в яких випадках інформація про внутрішньо переміщених осіб передається до Пенсійного фонду України для перевірки.
  • Ощадбанк призупинив знищення карт пенсіонерів-переселенців, які ті не отримали через заблоковані ОРДЛО пункти пропуску: багато пенсіонерів з березня 2020 року не можуть потрапити на підконтрольну української влади територію.
  • У зв’язку з дією карантину проходження фізичної ідентифікації в Ощадбанку для переселенців призупинено, і їх банківські картки на цей час не блокуються. Однак є ряд випадків, коли блокування відбувається.
  • Правозахисник пояснив, що потрібно робити пенсіонерам з ОРДЛО зі статусомВПО, які отримали вимогу від управління ПФУ пройти ідентифікацію, проте в зв’язку з карантином не можуть виїхати з непідконтрольною території, в зв’язку з чим є ймовірність припинення виплат. Деякі заходи для захисту своїх прав на пенсію пенсіонери можуть зробити дистанційно.