Фільм «Погані дороги» представлятиме Україну на «Оскарі»

Життя

Фільм «Погані дороги» режисерки Наталки Ворожбит представить Україну на 94-й премії «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Міжнародний повнометражний фільм».

Таке рішення ухвалив «Український оскарівський комітет».

Стрічка «Погані дороги» складається з чотирьох новел про події, які сталися на дорогах сходу України протягом 2015 року. Це історії про сильні стосунки між людьми, що виникають на фоні війни.

Перша історія – про затримання озброєного директора школи на українському блокпості. Друга історія – про закохану в українського військового місцеву дівчину, яку намагається стримати її бабуся. Третя – про утримування в полоні української журналістки. Четверта новела розповідає про те, як швидко народжується насильство: молода дівчина на своїй машині збиває курку і хоче відшкодувати за це її господарям, які, користуючись ситуацією, намагаються відібрати в неї все.

  • Організатори 78-го Венеціанського кінофестивалю, який відбувся з 1 до 11 вересня, Україна представлена одразу трьома роботами, зокрема фільмом «Відблиск» Валентина Васяновича, «Носоріг» Олега Сенцова та «Цензорка» Петера Керекеша.