Ощадбанк та інші банки почнуть виплати «ковідної» тисячі через єПідтримка у Дії

Життя
Ощадбанк

Ощадбанк та інші банки почнуть виплати «ковідної» тисячі через єПідтримка у Дії. 16 грудня monobank вже виплатив 430 млн. грн. вакцинованим від COVID-19. Інші банки почнуть виплати з 19 грудня.

У програмі беруть участь також Альфа-Банк, УкрГазБанк, А-Банк, ПриватБанк, але щодня цей список доповнюватиметься.

Як повідомив співзасновник monobank Олег Гороховський, близько півмільйона клієнтів отримали виплати, 20-21 грудня – під час закінчення тестування виплат – зараховуватимуть кошти миттєво після схвалення заявки.

При цьому він рекомендував поки що не витрачати гроші, а дочекатися пропозицій від усіх партнерів, щоби купувати зі знижками.

Як повідомляв ЦЖР, записаним людям надходять повідомлення про те, що вже можна отримати грошову виплату.

Отримати виплату можуть громадяни України, які досягли 18 років і мають в застосунку Дія «зелений» COVID-сертифікат вакцинації. Усе можна зробити онлайн, навіть якщо ви знаходитеся на тимчасово окупованій території. Якщо людина не встигла витратити гроші протягом 4 місяців з моменту отримання, вони повернуться до бюджету.

Заявку на отримання можна подати до кінця терміну дії програми.

  • Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з 1 січня громадяни віком понад 60 років зможуть скористатися програмою «єПідтримка» та витратити отриману тисячу гривень, зокрема, на купівлю ліків.
  • 8 млрд грн на надання «допомоги» на програму «єПідтримка» виділила Верховна Рада, в рамках якої повністю вакцинованим від COVID-19 українцям виплатять по 1 тисячі гривень.