У звільнених районах Київської області почали виплачувати пенсії

Життя
пенсий
Фото: Главком

З 12 квітня пенсіонери із трьох районів Київської області, які звільнили від російських окупаційних військ, зможуть отримувати пенсії знову. Пенсіонери з Вишгородського, Броварського та Бучанського районів можуть звернутися до відділення Укрпошти для отримання пенсій.

Про це повідомляє Пенсійний кур’єр.

Раніше послуга була недоступна мешканцям цих районів унаслідок активних бойових дій.

Кабмін розробив спеціальний механізм для тих, хто пропустив виплату пенсії через війну.

Спеціальний механізм передбачає, що всі кошти для соцвиплат у певних регіонах перерахують до Ощадбанку. Потім із банку гроші будуть перераховувати людям на карти або ж видавати їх на руки.

Якщо людина отримує субсидію, пільги або грошову допомогу на картку, то їй не потрібно нікуди звертатися і нічого робити. Кошти автоматично прийдуть на її діючий рахунок.

На Укрпошту здійснюється грошовий переказ через міжнародну платіжну систему My Transfer. У цьому випадку, щоб отримати гроші, людині доведеться звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальний податковий номер) до будь-якого відділення Ощадбанку.

Такий механізм діятиме у квітні у 8 областях України.

Крім того, можна звернутися до Ощадбанку з проханням перенаправити кошти до будь-якого іншого банку, і в нього вже забрати гроші.

Навіть якщо одержувач не звернеться за переказом протягом двох місяців, усі належні суми видадуть у наступних виплатах.

  • Пенсії в Україні проіндексують усім категоріям: доплати отримають військові пенсіонери, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС. Також Пенсійний фонд розширить програми президента за віковими доплатами пенсіонера у віці 70-75 років.