В Україні уряд надав кошти на виплати переселенцям: як отримати виплати

Життя
пенсий Ощадбанка
Фото: ПФУ

Мінсоцполітики розпочало фінансування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. На виплати вже направлено майже 578 млн гривень. Також продовжено до кінця квітня термін подання заяв на отримання допомоги.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

«На початку квітня на виплату допомоги на проживання Мінсоцполітики надіслало Ощадбанку перші 577,8 мільйона гривень. За рахунок цих коштів допомогу отримають близько 155 тисяч усередині переміщених осіб. Ощадбанк перерахує кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати», – йдеться у повідомленні.

Очікується, що до кінця цього місяця на виплату допомоги ВПО буде направлено ще два транші.

Як повідомлялося, якщо ви отримували пенсії та субсидії через Укрпошту, не виїжджали і знаходитесь на своєму постійному місці проживання — чекайте на свою пенсію, соціальну виплату або субсидію вдома. Або ж її можна забрати у відділенні згідно зі звичайним графіком виплат від Укрпошти. Однак дати виплат можуть бути перенесені залежно від стану бойових дій, але Мінсоцполітики наголошує, що вони обов’язково будуть.

Перевірити роботу відділень Укрпошти у вашому регіоні можна за цим посиланням.

Якщо ж ви виїхали з місця фактичного проживання, зателефонуйте:

  • до Контакт-центру Укрпошти за номером телефону 0 800 300 545 та оберіть кнопку 2 — розділ «Пенсії, соціальні виплати та субсидії» (усі дзвінки безкоштовні);
  • або до Пенсійного фонду України за номерами телефонів, які розміщені за посиланням або передайте інформацію через електронний кабінет. Ви зможете отримати пенсію в іншому місці.

Якщо людина поки не визначилася з місцем отримання виплати та бажає її отримати на будь-якому автоматизованому відділенні Укрпошти, до якого буде доступ, громадян просять повідомити про це оператору.

Якщо ви отримуєте пенсії та субсидії через банківські установи, та не маєте зараз можливості зняти з картки готівку, можна скористатися такі сервіси Укрпошти: