Як кримські ТЕС вийшли боком кубанцям

Блоги

Відеоблог Євгенія Лешана про те, як, намагаючись обдурити світ задля енергозабезпечення окупованого Криму, росіяни врешті обдурили самих себе, залишивши власну енергогенерацію без міжнародних партнерів, Тамань – без нової теплоелектростанції, а її мешканців – без належної кількості електроенергії.

«Ударна ТЕС мала б нарешті забезпечити Крим електроенергією та водночас звільнити потужності Ростовської АЕС для потреб Кубані. Конкурс на будівництво ТЕС виграв той самий «Технопромэкспорт», який вже попалився на закупівлі турбін для Криму і через це потрапив під європейські та американські санкції. Тому жоден виробник напряму “Технопромекспорту” турбіни не продасть», – розповідає журналіст.

В блозі Євгенія Лешана йдеться про те, як російська компанія, що потрапила під санкції ЄС через участь у контрабандному постачанні турбін Siemens для незаконного будівництва ТЕС у від’єднаному від української електромережі окупованому Криму, провалює будівництво ТЕС на Кубані – цей регіон потерпає через дефіцит електроенергії, який ще посилився через те, що частина материкової електроенергії витрачається на підтримку енергетичної стабільності окупованого півострова.