Правозахисники нарахували 57 політв’язнів в окупованому Криму

Топ-Новости

В окупованому Росією Криму налічується 57 політв’язнів.

Про це заявив голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв на прес-конференції в Києві, передає Центр журналістських розслідувань.

Він зазначив, що після того, як Росія передала засуджених в Криму Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза Турецькій Республіці, на півострові відбулися нові затримання.

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова на прес-конференції зазначила, що необхідно інформувати про політичних в’язнів, що містяться в Криму і Росії.

«Більше 50 символів опору в анексування Криму – це люди, які перебувають під судом або відбувають покарання у політичних справах, і важливо інформувати про ці справи і інших випадках порушень прав і свобод в Криму», – сказала Еміне Джапаовар.

Вона додала, що зараз на півострові 100 дітей залишилися без підтримки батьків, які стали жертвами репресій.

Як повідомлялося, список кримського громадського фонду «Бизим балалар» («Наші діти»), який надає допомогу дітям з сімей кримських політичних в’язнів, поповнився до 100 чоловік. Останній арешт шістьох мусульман додав до списку 27 дітей. Все це діти до 18 років, вони залишилися без уваги і турботи батьків, заарештованих ФСБ з політичних мотивів.

Нагадаємо, російський правозахисний центр «Меморіал» опублікував оновлений список політв’язнів в Російській Федерації.