У Мелітополі російські окупанти розміщують особовий склад і системи ППО у житлових районах – мер Федоров

Війна
войска РФ Мелитополь

В окупованому Мелітополі російські окупанти розміщують особовий склад і системи ППО у житлових районах.

Про це в ефірі телемарафону сказав мер міста Іван Федоров.

За його словами, окупанти влаштувалися в будівлі ПТУ, що стоїть посеред багатоповерхівок; на території колишньої трикотажної фабрики, яка оточена житловими будинками, та поблизу центрального ринку, де цілий день є цивільні.

Крім того, росіяни ставлять свою ППО серед житлових будинків, через що від уламків ракет гинуть місцеві мешканці. Також окупанти розміщуються в школах і дитячих садочках.

Мешканці Мелітопольщини повідомили органи місцевого самоврядування регіону про 236 випадків викрадення людей на території тимчасово окупованих  Мелітополя і Мелітопольського району. Проте реальна цифра може бути в чотири рази більшою.

ЦЖР постійно інформує про те, що російські окупанти викрадають жителів тимчасово зайнятих територій. Декого повертають додому, декого – депортують, а з деяких мешканців ліплять «терористів» і «шпигунів».

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.