ППО вночі знищила ракету Х-59 та три ударні дрони Shahed – Повітряні Сили

Новини
Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Підрозділи протиповітряної оборони знищили авіаційну ракету Х-59 і три ударні дрони типу Shahed-136/131, якими російські війська вночі 22 жовтня атакували територію України.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 22 жовтня російські окупанти атакували Україну ударними БПЛА, керованими авіаційними та зенітними ракетами.

Зафіксовано вісім пусків ракет С-300 із Бєлгородської області та тимчасово окупованої території Донеччини.

Також противник застосував керовану авіаційну ракету Х-59 з літака Су-34 із повітряного простору ТОТ Запорізької області.

Крім того, ворог запустив два БПЛА невизначеного типу з північного напрямку та три ударні БПЛА типу Shahed-136/131 з району мису Чауда (Крим).

«Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 4 повітряні цілі: одну керовану авіаційну ракету Х-59 та три ударні БПЛА Shahed-136/131», – повідомили у Командуванні ПС ЗСУ.

Також протягом минулої доби на півдні країни знищено три ударні БПЛА типу «Ланцет».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter