«Беркут» Севастополя
У лютому 2014 року вони приїхали з київського Майдану до переповненого страхом Севастополя. І стали надійною опорою окупантів. Вони - це бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» м.Севастополя. Дивіться наше розслідування про те, як українські міліціонери, які зрадили присязі та перейшли на бік Росії, брали участь в окупації Криму.
Роль севастопольських міліціонерів була особливою. Саме вони, а не їхні колеги із кримського «Беркуту» встановили блокпости на в'їзді до Криму – на Перекопському перешийку. Причому, їхнє перекидання на Перекоп із Севастополя для блокування в'їзду на півострів відбулось раніше, аніж захоплення ВР та уряду Криму. Тож на світанку 27 лютого російські військові вже контролювали в'їзд до Криму – бо стояли за спинами озброєних бійців севастопольського «Беркуту».

Співробітники кримського і севастопольського «Беркуту» є фігурантами справи про державну зраду – як і усі правоохоронці Криму, що порушили присягу і служать тепер Росії. А от щодо притягнення до відповідальності кримських «беркутівців» у справах про розстріли на Майдані досі інформації не було зовсім. Сергій Горбатюк, керівник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури України у ексклюзивному інтерв'ю програмі «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) багато що пояснить у цій темі.