Війська РФ вночі завдали черговий ракетний удар по Одесі: постраждали 14 людей

Війна
Фото: t.me/odeskaODA

Російські війська в ніч на 2 травня завдали черговий удар балістичними ракетами по Одесі, внаслідок чого постраждали 14 людей. У місті пошкоджена цивільна інфраструктура, зокрема, приміщення сортувального депо компанії «Нова пошта».

Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер у Telegram.

«Постраждали 14 осіб, одного чоловіка госпіталізовано в стані середнього ступеня важкості в лікарню. Усім іншим допомога надана на місці», – написав Кіпер.

Він додав, що у місті пошкоджена цивільна інфраструктура, зокрема, складські приміщення пошти. Триває ліквідація пожежі. У навколишніх будинках є вибиті вікна.

Начальни ОВА також публікував фото наслідків ракетного удару по Одесі.

В свою чергу, компанія «Нова пошта» повідомила, що одна з російських ракет поцілила в її сортувальне депо та відділення. Серед співробітників загиблих та постраждалих немає.

«Оціночна вартість усіх посилок, які були знищені внаслідок удару – буде компенсована клієнтам у повному обсязі. Завтра звʼяжемося з усіма отримувачами. Посилки які були в дорозі – перенаправлені на відділення №3 Нової пошти в Одесі», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, увечері 29 квітня 2024 року російські війська завдали рактний удар по Одесі, внаслідок чого загинули п’ятеро людей, ще 32 людини були поранені. У місті була пошкоджена цивільна інфраструктура. За інформацією Офісу генпрокурора, окупанти застосували для удару балістичну ракету «Іскандер» з касетною бойовою частиною.

В ніч на 1 травня російські окупанти знову вдарили балістичними ракетами по Одесі, внаслідок чого щонайменше троє людей загинули, ще троє отримали поранення. У місті пошкоджені житлові будинки та цивільна інфраструктура.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter