Путинская племянница будет управлять фондом поддержки российских окупантов

Топ-Новости
Анна Цивилева

Деньги должны оставаться под контролем семьи – именно поэтому президент России назначил руководить очень денежным государственным фондом поддержки участников «специальной военной операции» свою родственницу – угольную принцессу России Анну Цивилеву. О ней Центр журналистских расследований рассказывал в январе 2022 года в публикации «Донецкие шахтеры на сибирских шахтах Путина».

Путін утворив Фонд підтримки учасників так званої «спеціальної військової операції» «Защитники отечества» третього квітня 2023 року. Тільки центральний апарат Фонду становитиме 130 людей — а окрім цього, будуть ще філіали в усіх субʼєктах федерації.  Кошти фонд отримуватиме за рахунок асигнувань федерального бюджету, добровільних майнових внесків та пожертвувань, а також неназваних «інших джерел». 

Право на підтримку Фонду матимуть звільнені з військової служби учасники повномасштабної російської агресії й колишні учасники незаконних збройних формувань так званих «ЛНР і ДНР»,  А також члени родин загиблих окупантів і їхніх прибічників. 

Фото: Уралинформбюро

Фото: Уралинформбюро

На що витрачатимуться кошти фонду? Якщо вірити указу Путіна, по-перше — на психолого-психіатричну допомогу, реабілітацію, протезування і забезпечення ліками, ресоціалізацію, юридичну допомогу, сприяння працевлаштуванню та навчанню «защитников отечества». А по-друге — на залучення «защитников» до реалізації державної інформаційної політики та проєктів з виховання російського патріотизму, історичної памʼяті та укріплення традиційних російських духовно-моральних цінностей. Крім того, гроші фонду підуть на участь у програмах з глорифікації російських окупантів та на створення держпрограм з підтримки ветеранів бойових дій. 

Серґєй Кірієнко Фото: Агентство "Москва"

Серґєй Кірієнко Фото: Агентство «Москва»

Головою спостережної ради Фонду став заступник голови адміністрації Путіна Сергій Кірієнко. До складу ради входять віце-премʼєр російського уряду Татьяна Голікова, міністр праці й соцзахисту Антон Котяков, министр охорони здоровʼя Міхаіл Мурашко, міністр науки й вищої освіти Пьотр Кучеренко, міністр спорту Олеґ Матицін, кілька депутатів Держдуми, кілька військових, заступник командувача Росгвардії Олеґ Плохой, головний кадровик ФСБ Євґеній Ловирєв, а також путінський пропагандист Владімір Соловʼйов. 

І всім цим рулитиме племінниця Путіна — Анна Цивільова. Докладно Центр журналістських розслідувань розповідав про Анну Цивільову в січні дві тисячі двадцять другого року у відеоблозі «Шахтарі Донбасу і «чорне золото» родини Путіна». Анна — дочка Євґенія Путіна, двоюрідного брата російського президента. 

Анна Путіна (зверху праворуч) з родиною Фото: «Агентство» 

Анна Путіна (зверху праворуч) з родиною Фото: «Агентство»

У 2014-му році близький до Путіна олігарх Геннадій Тимченко передав чоловікові Анни, Серґєю Цивільову, 60% акцій компанії Колмар, яка володіє перспективними вугільними копальнями поблизу сибірського міста Нерюнгрі.  

З 2018-го Цивільов став губернатором Кемеровської області — вугільного клондайку Росії. З того часу Колмар очолює Анна Цивільова. А з 2019-го вона ще й входить до Ради при уряді Росії з питань піклування у соціальній сфері.  

Анна і Сергій Цивільови Фото: starpri.ru

Анна і Сергій Цивільови Фото: starpri.ru

Цивільова має прямий зиск з російської окупації Донбасу, закриття і руйнування українських вугільних шахт — Компанія Колмар активно вербує й вивозить на роботу до Сибіру донецьких і луганських шахтарів.  Спокушає їх роботою, високими зарплатами і соцпакетом, не повідомляючи, що умови роботи надважкі, а клімат — сибірський. 

 Реклама «Колмар» на окупованому Донбасі Фото: enigma.ua

Реклама «Колмар» на окупованому Донбасі Фото: enigma.ua

Можна тільки уявити, скільки коштів вдасться вивести родині Путіна під виглядом фінансування психологічної допомоги російським воякам, ремонту хат вбитих «защитников отечества» чи проведення патріотичних заходів з укріплення традиційних російських духовно-моральних цінностей. Не дивно, що для такого завдання залучено родичку, яка своїм життєвим успіхом зобовʼязана Путіну не лише як президенту, а й як дядькові. Гроші мають залишатися в родині.