На Сумщині через нічні атаки РФ понад 400 тис споживачів залишалися без світла – Міненерго

Війна
Фото: Facebook/Сумська обласна прокуратура

На Сумщині внаслідок нічних обстрілів російських окупантів енергетичних об’єктів одномоментно були знеструмлені понад 400 тис споживачів у Сумах й інших населених пунктах.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

«Сьогодні вночі ворог обстріляв енергетичну інфраструктуру на Сумщині. Одномоментно було знеструмлено понад 400 тисяч абонентів у м. Суми та населених пунктах області. Також знеструмлювалися споживачі на Харківщині. Станом на ранок споживачів частково заживили. У Сумській області залишається без напруги 91 населений пункт», – йдеться у повідомленні.

За інформацією Сумської обласної військової адміністрації, в ніч на 6 травня ворог наніс авіаційні удари по енергетичній системі Сумщини.

«Внаслідок атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів. Завдяки злагодженим та професійним діям аварійних служб, енергетиків, вночі електропостачання у постраждалих районах, та частково у місті Суми було відновлено. Роботи тривають», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, оперативно скликана комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення щодо відновлення роботи об’єктів критичної інфраструктури за рахунок аварійних джерел живлення.

Розгорнуті та готові надавати допомогу пункти незламності.

Як повідомлялось, підрозділи протиповітряної оборони знищили 12 з 13 ударних дронів типу Shahed, якими війська РФ в ніч на 6 травня атакували Сумську область.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter