Верховный Глав-но-тор-гу-ю-щий

Блоги

Підсумок року, що минає, найкраще проявився на цьому фото президента Порошенка. В камуфляжному пікселі та в береті. Так, він справді хоче виглядати хунтою. Щоб усі боялись. Щоб не насміхались. Але, як хунта може поєднуватися з численними бізнесами, від яких ледь не лусне президентська декларація? Де ще є така хунта, що обіцяє рубати руки крадіям, натомість, коли крадіїв схоплять на гарячому, бере їх на поруки?

Весь рік промайнув як скажена карусель перемог і зрад. Позитив від визволення наших полонених — справді великого здобутку влади, був суттєво підмочений вчорашнім рішенням підняти тарифи на електроенергію. Смачний шматок в 10 мільярдів гривень, що витягнуть в наступному році з наших кишень і розділять між собою олігарх Ахметов та фінансисти Порошенка — партнери по енергетичному бізнесу.

Позитив від отриманого безвізу перекреслений атакою влади на НАБУ та показовим позбавленням громадянства Саакашвілі. Під кінець року не полишає стійке відчуття, що з цією владою ніколи не можна розслаблятись. Бо, навіть, за гідними рішеннями і вчинками, обов’язково встругнуть якусь підлість. Це як купувати овочі на привокзальному ринку. «Дайте кіло цих помідорів» — «Будь ласка». Взяв, прийшов додому, зважив: триста грамів не доважили. «Ви мене минулого разу обважили!» — «Шо? Хто? Я? Не може бути, це у вас щось з вєсами. Не хочете, не беріть. Слєдущій покупатєль! Шо вам?»

Хочете НАБУ? Ось вам НАБУ, але з ручними клоунами-аудиторами, щоб могли за сигналом з АП в разі чого розігнати це НАБУ нафіг. Хочете електронні декларації? Нате! Але так, щоб нікого не покарали за валізи кешу і маєтки, записані на тестів, бабусь, свекрух, і бабусь свекрух. Хочете антикорупційний суд? Можна. Тільки так, щоб відсіяних міжнародними експертами зашкварених кандидатів, можна таки призначити рішенням ручної Кваліфікаційної комісії суддів.

Управління країною та реформи владою все так само сприймаються не як можливість увійти в історію, особистим прикладом показуючи жертовність і лідерство. А як шанс намахати, ошукати суспільство і вициганити особисто для себе і свого оточення якийсь додатковий зиск та прибуток.

Верховний Го-лов-но-тор-гу-ю-чий. Таким увійде в історію президент Петро Порошенко. В який брутальний військовий однострій він не вбирався б.

Веселих свят і з настанням.

Джерело: Facebook Дмитро Гнап