Нафтогаз повысил цену на газ для населения

Новости

Нафтогаз Украины заявил, что цена на газ для бытовых потребителей с января 2021 вырастет на 14%.

В январе, по тарифу «Лунный», кубический метр газа будет стоить 7,22 гривны без стоимости доставки, что на 14% выше по сравнению с декабрем 2020 года. Сейчас стоимость газа за куб. м составляет 6,33 грн.

Изменения тарифа в компании объясняют «сезонным фактором и увеличением оптовой цены на голубое топливо». Впрочем, в компании напоминают, что такая цена в январе «традиционно остается ниже среднерыночной».

27 октября Нафтогаз установил ноябрьскую цену на газ для населения по тарифу «Лунный» на уровне 6,33 грн за куб. м, что на 34% больше, чем в октябре (4,7 грн/куб.)

Нафтогаз повысил цены на газ для Теплоэнерго. Цены на газ для производителей тепла в декабре увеличились на 13,5% и составили 6 103,10 грн за тысячу кубометров.

Як повідомлялося, уряд планує підвищення тарифів на електроенергію для населення: серед запланованих Кабміном ініціатив для забезпечення фінансової стабільності енергетики в умовах кризи – перегляд тарифів на електроенергію для населення та перегляд «зеленого тарифу». Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Кабінет міністрів не планує в цьому році підвищувати тариф на електричну енергію для населення.

  • Тарифи на електроенергію невпинно зростатимуть. 30 квітня НАЕК «Енергоатом» розмістила інформацію про те, що виробництво найдешевшої на ринку атомної електроенергії зменшиться. Міністерство енергетики встановило новий прогнозний баланс на 2020 рік. Згідно документу виробництво атомної енергії зменшиться на 8,6%. Три енергоблоки на Запорізькій та Рівненській АЕС виведуть в резерв, а потужність семи блоків на Южно-Українській, Запорізькій, Хмельницькій та Рівненській атомних електростанціях зменшать. При цьому програє населення та промисловість, держава зазнає мільйонних збитків, у прибутку буде лише один бізнес – Ріната Ахметова. 
  • Детальніше читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Зменшення потужностей АЕС – збільшення доходів Ахметова.