Війська РФ запустили по Україні 35 Shahed, 32 знищила ППО

Новини
Shahed
Shahed

Повітряні сили ЗСУ знищили 32 із 35 ударних дронів Shahed, які росіяни запустили по Україні вночі 20 червня.

«У ніч на 20 червня противник завдав удару іранськими баражуючими боєприпасами «Shahed-136/131» по військових та інфраструктурних об’єктах України. Загалом окупанти застосували 35 ударних дронів. 32 вдалось знищити протиповітряній обороні», – йдеться в повідомленні.

Росіяни запускали Shahed з північного та південного напрямків − з Брянської області та східного узбережжя Азовського моря.

В основному окупанти цілили по Київщині − тут збили понад 20 ударних безпілотників.

Загалом 30 «Шахедів» знищили силами та засобами Повітряних Сил, ще два – підрозділами Сухопутних військ.

Крім того, уночі російські окупанти завдали удару по Запоріжжю балістикою – ракетами «Іскандер-М»/С-300.

«Штурмова, бомбардувальна та винищувальна авіація Повітряних Сил продовжує завдавати ударів по позиціях, техніці і тилах окупаційних військ», − підсумували у ПС ЗСУ.

***

9 червня світові медіа з посиланням на речника Ради національної безпеки США Джона Кірбі повідомили дані американських спецслужб: Тегеран поставляє Росії обладнання для заводу зі спільного  виробництва дронів-камікадзе. Завод будується на території особливої економічної зони «Алабуга» в Татарстані, і може запрацювати вже на початку наступного року. 

ЗМІ також опублікували  надані Білим домом супутникові знімки Maxar Technologies. Центр журналістських розслідувань локалізував ці знімки та знайшов інформацію про компанію,  зареєстровану за відповідними адресами у ОЕЗ «Алабуга», і може служити цивільною ширмою для виконання оборонного замовлення РФ зі зборки «районованих» Shahed.

Читайте розслідування Хто і де вироблятиме дрони-камікадзе в Росії за лекалами Ірану