Війська РФ завдали удару по зерновому складу агропідприємства на Одещині

Новини
ракетный удар
Запуск російської крилатої ракети «Калибр» Фото: ТАСС

Два ворожі «Калібри» влучили у зерновий склад аграрного підприємства в Одеській області.

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Братчук.

«Одещина. 2 ракети типу «калібр», за інформацією військових з ОК «Південь», влучили в зерновий склад агропідприємства на території області», – зазначив Братчук.

У ніч на 20 липня 2023 року війська РФ крилатими ракетами завдали масованого удару по житлових кварталах у центрі Миколаєва. Поранено 18 осіб, з яких 5 дітей. Згодом рятувальники витягли з-під завалів тіло двох людей.

Також повідомлялося, що 20 липня вночі ворог знову атакував Одесу та область.

Як повідомлялося, МЗС РФ заявив, що з 18 липня Чорноморська ініціатива припиняє функціонування, а спільний координаційний центр у Стамбулі розформовується. Росія також заявила про відкликання гарантій безпеки судноплавства, згортання морського гуманітарного коридору в північно-західній акваторії Чорного моря, а також відновлення режиму тимчасово небезпечного району в північно-західній акваторії Чорного моря.

19 липня 2023 року Міноборони РФ заявило, що у зв’язку з припиненням Зернової ініціативи з 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря в українські порти, розглядатимуться Росією як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Речник Ради національної безпеки США Адам Годж заявив, що після рішення Кремля заблокувати Чорноморську зернову ініціативу Росія може атакувати цивільні судна в Чорному морі і звинуватити в цьому Україну. Росіяни вже встановили додаткові міни на підходах до українських портів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter