Російські війська за добу 98 разів обстріляли Херсонщину: одна людина загинула, 16 поранені

Новини
херсон

Унаслідок обстрілів Херсонської області впродовж минулої доби одна людина загинула, 16 отримали поранення.

Про це повідомляє начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«За минулу добу противник здійснив 98 обстрілів Херсонської області, випустивши 447 снарядів з мінометів, артилерії, «Градів», танків, БПЛА та авіації», – йдеться у повідомленні.

«По місту Херсон ворог випустив 36 снарядів.

Зафіксовано 38 прильотів КАБ по населених пунктах Херсонщини. Влучання були у Бериславському та Херсонському районах. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; адмінбудівлі у Бериславському та Херсонському районах; підприємство харчової промисловості та бібліотеку в Херсоні», – розповіли в ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter