У Києві активісти вимагали знайти убивць юристки Ноздровскої

Новини
Ірина Ноздровська Фото: Facebook Ірина Ноздровська

У Києві біля Головного управління поліції Київської області зібралися активісти, які вимагали знайти убивць юристки Ірини Ноздровської, тіло якої було виявлено 1 січня на Київщині.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Радіо Свобода.

Учасники акції вимагали створити спеціальну групу для розслідування справи з кращих слідчих.

Фото: hromadske.ua

Активісти також закликали до відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Керівник управління поліції Київської області Дмитро Ценов вийшов до активістів і повідомив про створення слідчої групи для розслідування вбивства.

Керівник ГУ поліції Київської області Дмитро Ценов (в центрі) Фото: hromadske.ua

Про проведення акції протесту її ініціатори напередодні домовилися в соцмережі Facebook.

1 січня 2018 року в Київській області знайшли мертвою юристку Ірину Ноздровську. «38-річну жительку села Демидів Вишгородського району, яка зникла три дні тому, сьогодні виявили мертвою в місцевій річці», – повідомила поліція Київської області.

Правоохоронці додали, що тіло загиблої направлять на проведення судово-медичної експертизи. У поліції зазначили, що за фактом умисного вбивства відкрили кримінальне провадження.

Речник ГУ Національної поліції у Київській області Микола Жукович в ефірі телканалу «112 Україна» повідомив, що слідство у справі про вбивство Ноздровської допитало вже близько 50 осіб.

«Ми проводимо низку слідчих дій. Вже близько 50 осіб допитали. Створено потужно слідчо-оперативну групу, якою керує безпосередньо начальник управління», – сказав Жукович.

Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри – Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року збив автомобіль, за кермом якого в стані наркотичного сп’яніння знаходився житель села Демидів Дмитро Россошанський. Дядько Россошанського на той момент обіймав посаду голови Вишгородського районного суду.

Судові розгляди тривали більше 2 років і Обухівський суд Київської області засудив Россошанського до 7 років позбавлення волі. 27 грудня 2017 року захист Россошанського мало не домігся звільнення злочинця по амністії в Апеляційному суді Київської області. За рішенням суду, справу повернули до суду першої інстанції і арешт Россошанського продовжили на 60 діб.