У Херсоні розпочався ХХ театральний фестиваль «Мельпомена Таврії»

Новини
Фото: investigator.org.ua

У Херсоні 17 травня відкрили ХХ міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії». Фестиваль буде проходити на театральних сценах Херсону та Миколаєва і триватиме до 26 травня.

Розпочався фестиваль із карнавальної ходи, повідомляють кореспонденти Центру журналістських розслідувань, що були на відкритті.

Фото: investigator.org.ua

Фото: investigator.org.ua

Фото: investigator.org.ua

Під час театрального фестивалю 57 театрів покажуть глядачам 69 вистав, повідомив на відкритті генеральний директор-художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша Олександр Книга.

Фото: investigator.org.ua

«Цього року ми представляємо театри з 12 країн світу – це театри з Португалії Литви, Німеччини, Польщі, Угорщини, Туреччини, Ізраїлю, Білорусі, Вірменії, Грузії та Молдови. Ми представимо багато прем’єр на незвичних майданчиках», – сказав Олександр Книга.

Олександр Книга, гендиректор-художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша Фото: Facebook Олександр Книга

Розпочалась цьогорічна «Мельпомена Таврії» з вистави режисера Андрія Май «Херсон 1918—2018». Це спільна робота Херсонського театру ім.М.Куліша і німецького Драматичного театру міста Штутгарта.

«Це спільний проект Херсонського театру імені Куліша та Державного театру міста Штутгарта. Це сучасна драматургія, сучасний погляд, сучасний український театр. Думаю, що проект вийде вдалий, тому що є потреба в зміні крові», – зазначив Книга.

Нагадаємо, що «Мельпомена Таврії» – це щорічний міжнародний театральний фестиваль, який проходить у Херсоні з 1999 року.