В Євросоюзі збираються скасувати переходи на зимовий і літній час

Новини
Фото: picture-alliance/dpa/S.Kahnert

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що в Європейському Союзі мають намір відмовитися від переходу на зимовий і літній час, оскільки за результатами онлайн-опитування, 80% жителів країн ЄС виступили за відмову від переведення стрілок годинника.

Про це Юнкер сказав в п’ятницю, 31 серпня, в ефірі німецького телеканалу ZDF, коментуючи підсумки найбільшого в історії ЄС опитування, в якому взяли участь близько 4,6 млн осіб, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Deutsche Welle.

Юнкер повідомив, що поставить питання на обговорення в керівництві Єврокомісії і наполягатиме на скасуванні переходу на літній/зимовий час. «Рішення буде прийнято сьогодні», – додав він.

«Ми провели опитування, мільйони відповіли і вірять, що в майбутньому літній час має бути круглий рік, і це станеться. Люди цього хочуть, ми це зробимо», – сказав Юнкер.

Однак, втілити це рішення в життя швидко не вдасться. За процедурою Єврокомісії необхідно буде узгодити це рішення, і висунути проект документа про скасування літнього часу. Потім його повинні затвердити Європарламент та 28 країн-членів ЄС.

Літній час використовується в майже 70 країнах світу, в тому числі практично в усіх країнах Європи за винятком Ісландії, Росії та Білорусі.