Війна України з РФ: у Харкові помер поранений на Донбасі український військовослужбовець

Новини
Дмитро Сивоконь

У військовому госпіталі у Харкові помер український військовослужбовець Дмитро Сивоконь, якого минулого тижня було поранено під час обстрілу бойовиками у Луганській області.

Про це Суспільному повідомила 24 липня волонтерка Ярина Чаговець, яка належить до організації «Сестра милосердя АТО». Вона розповіла, що Сивоконя госпіталізували в реанімацію харківського госпіталю у важкому стані.

«Наступного ранку він вже прийшов до тями, самостійно дихав. Потім стало гірше. Його знову під’єднали до апарату дихання, зробили кілька операцій. На жаль, вчора стан погіршився сильно. Близько 16:00 вчора він помер», – пояснила Чаговець.

За її словами, Сивоконь служив у 57-й окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Гордієнка Збройних сил України.

Львівська волонтерка Світлана Сидоренко зазначила у Facebook, що у загиблого залишилися дружина і троє дітей, одна дитина – від першого шлюбу.

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації, повідомляється в Звіті Спеціальної моніторингової місії (СММ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі в п’ятницю.

« На полігоні в районі тимчасово окупованого населеного пункту Міусинськ Місією зафіксовано 46 танків, 13 буксированих гаубиць, 2 реактивних системи залпового вогню та 47 бойових броньованих машин, які розміщені поза межами виділених місць зберігання», – зазначає Операція об’єднаних сил (ООС) в Facebook.

  • Як повідомляє українська сторона СЦКК, з боку збройних формувань РФ є грубі порушення: тримає на лінії відведення гаубиці, гармати і танки. БПЛА малого радіуса дії СММ ОБСЄ зафіксував в ОРЛО озброєння, розміщене з порушенням лінії відведення на полігоні неподалік населеного пункту Бугаївка.