рф мобілізує на війну в Україні техніку та боєприпаси з Далекого Сходу – Данілов

Новини
оружие

рф мобілізує техніку і боєприпаси для війни проти України з Далекого Сходу.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

«Щоб вести з нами сьогодні боротьбу, ворог змушений мобілізовувати техніку, боєприпаси з Далекого Сходу, Уралу, інших територій. Вони пішли ва-банк і не можуть, як вони вважають, програти цю війну», – йдеться у дописі.

За словами очільника РНБО, рф поступово знищує колонізоване у 19-20 столітті населення.

«На фронті не так багато росіян, переважно це інші нації, в яких вони забрали мову, історію, традиції і вважають їх нібито росіянами», – наголосив Данілов.

Він додав, що останнім часом знищення ворога українськими Силами оборони стало ефективнішим завдяки допомозі партнерів, кількість та якість зброї стала зовсім іншою, головне – щоб допомога не зупинялася.

Данілов підкреслив, що «нам ніхто нічого не винен, але ми сьогодні захищаємо не тільки себе та Європу, а й весь цивілізований світ від варварства. Дипломатія має бути підкріплена успіхами на фронті – тоді справжнім дипломатам буде набагато ефективніше спілкуватися з багатьох питань».

Секретар РНБО зауважив, що спроба рф відхреститися від воєнного злочину в Оленівці подібна до того, що вони роками брехали про малайзійський Боїнг, який вони збили у 2014-му: «Життя людини і міжнародні зобов’язання для них – порожній звук».

Данілов наголосив, що рф розгортає вже не першу кампанію з дискредитації українських Сил оборони й вищого військово-політичного керівництва.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter