На деокупованій Херсонщині почнуть виплачувати пенсії та допомоги

Новини
пенсии Херсон

На звільненій території Херсонщини та у Херсоні цього тижня планують розпочати виплати пенсій та допомоги тим, хто пережив окупацію.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Щодо звільненого Херсона та ще звільненої частини Херсонської області від окупантів. Цього тижня ми плануємо розпочати виплату пенсій, Укрпошта вже планує свої поїздки, а також виплату одноразової допомоги тим, хто пережив окупацію – по 2 200 грн», – сказала Верещук.

Вона додала, що банки, які повернуться на Херсонщину, допоможуть здійснити всі інші соціальні виплати. Так, Ощадбанк та ПриватБанк вже готуються і розуміють де і як будуть працювати їхні відділення.

Верещук пояснила, що, якщо людина умовно пенсійного віку, яка змушена була отримати хоч якісь документи для того, щоб отримати хоч якусь соціальну допомогу чи пенсію, звичайно ніхто її карати не буде. А якщо це були люди, які обіймали адміністративні посади, які своїми діями підтримували загарбників та спонукали інших людей до цього, чи складали списки певних категорій населення та передавали окупантам, то «розмова з ними буде відповідно до чинного законодавства».

11 листопада ЗСУ звільнили Херсон від російських окупантів. Міноборони РФ наказало своїм військам відступати з Херсона та Херсонської області на лівий берег Дніпра.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter