Росія має запас ракет на 3-5 масованих атак – ГУР

Новини
ракетный удар

Російська армія все ще має запас на здійснення трьох-п’яти хвиль масованих ракетних ударів по території України.

Про це в інтерв’ю The New York Times заявив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

«За нашими підрахунками, у них є ще ракети на три-п’ять хвиль ударів. Це якщо в одній хвилі буде по 80-90 ракет», – сказав він.

Представник ГУР МО також окреслив чотири загальні напрямки, з яких Москва намагається проникнути в небо України: направляючи ракети з Чорного моря на південь України, з району Каспійського моря на південний схід, з Росії на схід та з Білорусі на північ.

Під час великомасштабних атак, які включають приблизно 100 ракет, запущених з інтервалом у кілька хвилин, вони летять з усіх боків одночасно.

Скібіцький зауважив, що починаючи з жовтня, схема польоту російських бомбардувальників змінювалася. Нині вони вибирають обхідні маршрути, щоб уникати протиповітряної оборони й не потрапляти в повітряний простір України, що обмежує їхню ефективність.

Зазвичай українська розвідка має приблизно годину після зльоту російських бомбардувальників з бази, щоб відстежити польоти, перш ніж пілоти запустять ракети, додав він.

Як повідомлялось, за інформацією міністра оборони Олексія Резнікова, за дев’ять місяців повномасштабного вторгнення російські війська вже завдали понад 16 тисяч ракетних ударів по Україні. При цьому 97% цілей є цивільними.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter