Затриманим чиновникам Міноборони повідомили про підозру в причетності до розтрати понад 149 млн грн

Корупція

Затриманим чиновникам Міністерства оборони повідомили про підозру в корупції.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора департаменту Володимира Гулевича підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191 КК).

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький під час брифінгу для журналістів уточнив, що затримані були четверо осіб. За словами глави САП, підозрюваним загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Також керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про ще двох підозри у справі про корупційну схему з розтрати державних коштів при закупівлі палива для Міноборони.

На питання, скільки ще людей затримано крім заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича, Холодницький відповів: “Ще двоє”.

Пізніше в НАБУ уточнили, що вирішується питання про оголошення підозри ще двом фігурантам. Йдеться про службовців Міноборони.

“Треба сказати, що затримали (Гулевича і Павловського – ред.) Фактично на робочих місцях. Затримали спокійно … Тривають слідчі дії. Особи прибутку фактично на запрошення в НАБУ. Опору не чинили. Це буде враховано при формуванні нашої позиції при обранні запобіжного захід”, – розповів він.

Він розповів, що їм загрожує від 8 до 12 років ув’язнення і прокуратура проситиме обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою на 2 місяці з альтернативою внесення застави.

Також Холодницький висловив надію, що протягом 4 місяців слідство у цій справі буде завершено. Він повідомив, що засідання Солом’янського райсуду про обрання запобіжного заходу Гулевичу і Павловському відбудеться в четвер 12 жовтня.

Як відомо, в середу детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича.

Раніше сьогодні чиновники Міноборони були затримані. Як повідомлялося, їх підозрюють у причетності до корупційної схеми розтрати понад 149 млн грн при закупівлі палива для оборонного відомства.