Корпорація «Богдан» поставляла з Росії двигуни для херсонських тролейбусів

Корупція

Корпорації «Богдан», яка поставила в Херсон несправні двигуни для чотирьох тролейбусів, довелося відправляти їх назад заводу-виробнику в місто Псков (Російська Федерація).

Про це заявив директор КП «Херсонелектротранс» Єгор Устинов на засіданні херсонського виконкому 19 грудня, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання »Міст«.

«Богдан» поставив в КП «Херсонелектротранс» чотири тролейбуса влітку 2017 роки за 20 мільйонів гривень.

Питання про вихід на лінію чотирьох тролейбусів задав депутат від Блоку Петра Порошенка Дмитро Харланов, який, як пише видання, керує в Херсоні автосалонами сім’ї глави Укроборонпрому Романа Романова

«Це питання потрібно задати вам, як представнику однойменної партії, так як завод, який належить людині, чиє прізвище міститься в назві вашої партії, до сьогоднішнього дня не поставив зняті електродвигуни. За останньою інформацією, яку ми отримали від заводу, двигуни спрямовані на завод-постачальник для їх заміни. Це завод з міста Псков в Російській Федерації», – заявив директор КП «Херсонелектротранс» Єгор Устинов.

Як раніше зазначав Устинов, причина полягала в «обмотці тягових електродвигунів тролейбусів».

«В обмотці були якісь проблеми. Гарантійний випадок. Ми їх демонтували і відправили в «Богдан Моторс». Він, в свою чергу, відправив їх постачальнику», – цитує Устинова видання Гривня.

Єгор Устинов (зліва), фото: city.kherson.ua

«Ми розраховували, що двигуни повернуться за 2 тижні. Ситуація не унікальна. Київ закупив у «Богдан Моторс» 80 тролейбусів на півмільярда. 16 з них виготовлені, розпочато відвантаження. У них така ж проблема з двигунами, що і у тих, які поставили нам», – говорив Устинов.

Нагадаємо, 9 листопада 4 тролейбуси «Богдан Т70117» прибули в Херсон. Один тролейбус розрахований на 105 пасажирів (34 сидячих місця). Тоді Єгор Устинов заявляв, що тролейбуси готові до експлуатації, фахівці заводу «Богдан» повинні були за два тижні навчити слюсарів і водіїв.

Тим часом, сумське видання sumy.today повідомляло, що в квітні 2017 року нові з низькою підлогою тролейбуси масово виходили з ладу через поломку двигунів на нових тролейбусах Богдан Т70117.

Як повідомляли Наші гроші, бенефіціаром корпорації «Богдан» є перший заступник секретаря РНБО Олега Гладковський (Свинарчук), співвласником якої раніше був президент Петро Порошенко.