Нацрада назвала українські телеканали, які почнуть ефірне мовлення на Крим

Крим

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України назвала п’ять українських телеканалів, які перемогли в конкурсі і незабаром почнуть ефірне мовлення на окупований Крим.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинский, передає Центр журналістських розслідувань.

За його інформацією, такими каналами стали: UA: Крим (НГТУ), Чорноморська телерадіокомпанія, ICTV, «5 канал» і «Прямий» (Тоніс). Аудиторію телеканалів складуть більше 200 тисяч кримчан.

«Всього на конкурс Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення попрямувало 7 телеканалів: UA: Крим, ЧТРК, ICTV, СТБ, ПравдаТУТ, 5 канал, Тоніс («Прямий»). Спасибі всім телеканалам за патріотичну позицію і підтримку Криму не тільки словом, а й ділом. Окрема подяка – Громадському мовленню, яке взяло на себе найбільшу частину завдань по відновленню мовлення, і StarLightMedia за те, що зайшли на конкурс двома телеканалами», – написав Костинский.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України на засіданні 12 травня оголосив конкурс на цифрове мовлення на територію окупованого Криму з Чонгарському телевежі.