СБУ затримала на адмінкордоні з Кримом колишнього «заступника міністра спорту» Камалова

Топ-Новости
Колишній «заступник міністра спорту Республіки Крим» Фарух Камалов (праворуч) Фото: crimea-kudo.ru

Співробітники главку Служби безпеки України в АР Крим затримали в пункті пропуску «Каланчак» на адміністративному кордоні з Кримом колишнього «заступника міністра спорту» Криму Фаруха Камалова.

Про це повідомляє  Центр журналістських розслідувань з посиланнями на прес-службу СБУ та свої джерела у правоохоронних органах. 

У ніч на 2 лютого 2018 року при проведенні розшукових заходів на КПВВ «Каланчак» оперативними співробітниками главку СБУ в АРК був затриманий колишній “заступник міністра спорту” окупованого Криму Фарух Камалов. Як повідомляє СБУ, оперативники спецслужби отримали інформацію, що він планує виїхати з Криму в Херсонську область для вирішення особистих питань. Речниця СБУ Олена Гітлянська на сторінці в соцмережі уточнила, що Камалов їхав за українським біометричним паспортом. 

Фарух Камалов, будучи громадянином України, з 21 квітня 2015 року по 21 квітня 2016 року займав посаду «заступника міністра спорту Республіки Крим». На сьогодні Камалов входить до складу робочої групи з розробки державної програми  «Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ в Республіці Крим», а також займає посаду секретаря та заступника голови з правової роботи регіонального відділення Загальноросійської громадсько-державної організаціїї «Добровольное общество содействия армии, авиации и флоту России». Ця організація займається допризовною підготовкою молоді, головна її мета – сприяння зміцненню обороноздатності РФ.

«Діяльність цієї структури спрямована на порушення суверенітету і територіальної цілісності України», – йдеться в повідомленні СБУ.

Прокуратура АРК погодила підготовлене слідчим повідомлення про підозру Ф.Камалову у державні зраді (ч.1 ст.111 КК України). Готується подання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

За даними російського держреєстра, Фарух Ісламович Камалов є також засновником ТОВ «Реєстр Кріму», основним видом діяльності якого є архітектурна.